Gyümölcsös kosárkák
Hozzávalók/6 darabhoz/:
- 6 készen kapható tésztakosárka
- 50 dkg vegyes friss gyümölcs (málna, áfonya, eper, citrom)
A vaníliakrémhez:
- 3 dl tej
- 1 rúd vanília
- 3 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 2 dkg liszt
- csipetnyi só
A tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, és a vaníliarúddal együtt a tejben felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük, közben fokozatosan a lisztet is hozzáadjuk. A forró tejbe belekeverjük a tojáskrémet, az egészet lábasba öntjük. A vaníliarudat kihalásszuk, és kis lángon, állandóan kevergetve felforraljuk. A vaníliakrémet szitán áttörjük, hagyjuk hűlni, a tetejére vékony réteg porcukrot szórunk, hogy ne bőrösödjön meg. A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, a nagyobb darabokat felaprítjuk. A vaníliakrémet a tortácskákra adagoljuk, elosztjuk rajtuk a gyümölcsöket, és megszórjuk porcukorral.
|