Szicíliai rakott spagetti padlizsánnal
4 személyre
50 perc, 539 kcal/adag
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti vagy bucatini
- 80 dkg paradicsom
- 2 közepes méretű padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss paradicsom
- 8 dkg mozzarella sajt
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hámozott paradicsomot kis darabokra vágjuk. Serpenyőben, 4 evőkanál olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát, és beletesszük a paradicsomot. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a bazsalikom felét. A padlizsánt félcentis szeletekre vágjuk. Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük benne. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, megsózzuk, és félretesszük. Közben sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát. Ha roppanósan puha, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Az egyharmad részét tálba tesszük, kevés olajat csorgatunk rá, majd rátesszük a padlizsán egyharmadát, néhány bazsalikomlevelet, és a nagy lyukú reszelőn megreszelt mozzarella egyharmadát. Tésztával folytatjuk a rétegezést, majd újra padlizsán és mozzarella következik, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére padlizsán kerül és még egy kevés mozzarella. |