Tésztakelyhek vaníliakrémmel
Hozzávalók/12 darabhoz/:
- 8 rétestészta levél
- 1 tojásfehérje
- 25 dkg eper
- 20 dkg tejszínes krémsajt vagy mascarpone
- fél rúd vanília
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag (10 g) zselatin
- 2 dl tejszín
- 1 narancs
Elkészítés:
A vajat hagyjuk megpuhulni, és egy muffinformát kikenünk vele. A széthajtogatott, kisimított réteslapokból 24 db 10 centis átmérőjű kört vágunk, 12 darabot megkenünk tojásfehérjével, és a másik 12-t egy kissé elfordítva ráragasztjuk. Óvatosan a muffinsütő formáiba nyomkodjuk, megkenjük vajjal, és 200 fokos sütőben, 8 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hűlni félretesszük. A zselatinport 4 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, majd hagyjuk állni. A krémsajtot vagy mascarponét a vanília kikapart belsejével és a cukorral összekeverjük. A beáztatott zselatint felöntjük 4 deci vízzel, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd összedolgozzuk a mascarpone-krémmel, és hűtőbe tesszük. Amíg dermed, megmossuk, és feldaraboljuk az epret. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a hűtőből kivett krémbe. A tálkákba krémet töltünk, megszórjuk eperdarabokkal, és narancshéjdarabokkal díszítve tálaljuk. |