Tengeri hal mustáros mártásban
Hozzávalók/4 személyre/:
- 4 szelet tengeri hal (tőkehal vagy rombuszhal, összesen 60 dkg)
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 dl tejszín
- fél citrom leve
- 2 dkg vaj
- 4 paradicsom
- 1 kis hagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A mártáshoz a paradicsomot meghámozzuk, és darabokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, majd serpenyőben felhevített olívaolajban megpirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és 10 percig, néhányszor megkeverve megfőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fél mokkáskanálnyi cukrot is teszünk bele. Ha már megfelelő az íze, lefedve félretesszük. A halat megmossuk, konyhai törlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sóval, borssal megszórt halszeleteket. A tejszínt robotgéppel felverjük, fakanállal belekeverjük a mustárt és a citrom levét, sózzuk, borsozzuk. A tejszínes mártást a halszeletekre kenjük, és a kanál hátával elsimítjuk. A tepsit a 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 7-8 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A paradicsommártást egy kis lábasban állandóan kevergetve megmelegítjük. Vigyázzunk, mert könnyen odaég. A megsült halszeleteket tányérra rendezzük, rákanalazzuk a mustáros szószt, a paradicsommártást pedig külön tálkában kínáljuk mellé. |