Szendvicsek változatos fűszeres krémekkel
Hozzávalók/4 személyre/:
- 10 szelet kenyér
- 1-1 evőkanálnyi friss kakukkfű, petrezselyem, tárkony, kapor
- 2 paradicsom
- 1 sárga paprika
- 10 dkg rukola
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál főtt csicseriborsó (konzervből is lehet)
- 5 dkg friss kecskesajt
- 1 teáskanálnyi szezámmag
- 1 főtt burgonya
- 1 citrom
- néhány csepp tabasco-mártás
- 1 kisebb édeskömény
- 1 zellerszár
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A paprikát megsütjük, meghámozzuk, felkockázzuk. Az édesköményt, a zellert és a hámozott paradicsomot kockákra vágjuk. A rukolát darabokra tépkedjük. A krumplit feldaraboljuk, megforgatjuk olajban, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel és tárkonnyal ízesítjük. A paprikakockákat olajba forgatjuk, citromlével, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A rukolát a paradicsommal és olajjal keverjük össze, sózzuk, és tabascóval ízesítjük. A csicseriborsót villával összetörjük, citromlével, fokhagymával, tabascóval ízesítjük, és meghintjük szezámmaggal. A kecskesajtot összedolgozzuk az édesköménnyel és a zellerrel, olajat, citromot adunk hozzá, és kaporral fűszerezzük. A kenyérszeleteket félbevágjuk, megpirítjuk, és elosztjuk rajta a különböző fűszeres keverékeket. |