Pizza rukolával és garnélarákokkal
Hozzávalók/4 személyre/:
A pizzatésztához:
- 2 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
A feltéthez:
- 30 dkg ricotta vagy más túróféleség
- 2 citrom
- 10 dkg garnélarák (fagyasztva vagy konzervből)
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az élesztőt 2 evőkanálnyi langyos vízzel elkeverjük, belekeverünk 2 evőkanál lisztet, kevés cukrot, és fél órára meleg helyre tesszük. Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet és a sót, mélyedést vájunk a közepébe, beleöntjük a kovászt, és 2 deci langyos vizet fokozatosan hozzáadva egynemű tésztává dolgozzuk. Cipót formázunk belőle, és két óráig kelesztjük. A citromokat vékony szeletekre vágjuk. A ricottát fakanállal összetörve eldolgozzuk, amíg egynemű krémet nem kapunk. A rukolát összetépkedjük. Vékonyan kiolajozzuk a tepsit, és a tésztából pizzalapot formázva belefektetjük. Rákenjük a krémet, a szélein körben egy centiméteres részt kihagyva. Rátesszük a citromszeleteket, majd megsózzuk, megborsozzuk, és előmelegített, 220 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Ha a tészta megsült, kivesszük, elosztjuk rajta a garnélát és a rukolát, még egy kis sót szórunk rá, meglocsoljuk néhány csepp olajjal és azonnal tálaljuk.
|