Keleti vegyes saláta falafelgolyókkal
Hozzáadás/4 személyre/:
- 20 dkg főtt csicseriborsó
- 1 száraz zsemle
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál citromlé
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 1 evőkanál őrölt kömény
- negyed teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 paradicsom
- fél kígyóuborka
- néhány levél zöldsaláta
- fél lila hagyma
- olaj a sütéshez
- só
- bors
Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a zsemlét 10 percre beáztatjuk, és jól kicsavarjuk belőle a nedvességet. A joghurtot, a tejfölt, a citromlevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és lehűtjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A csicseriborsót a zsemlével, hagymával, fokhagymával robotgépben pürésítjük. A petrezselymet finomra vágjuk, és a püréhez keverjük. A többi fűszert is hozzáadjuk. Belekeverjük a sütőport és 2 evőkanál zsemlemorzsát. A masszából 30 kis golyót formázunk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A paradicsomokat megmossuk, felnegyedeljük, az uborkát meghámozzuk, és karikákra vágjuk, a salátát összetépkedjük, a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, majd mindezt összekeverjük, a falafelgolyókat elvegyítve benne tálra tesszük, és a joghurtos tejföllel kínálva tálaljuk.
|