Csirke vadász módra
Hozzávalók/4 személyre/:
- 2 csirke (1,5 kg)
- 2 sárgarépa
- 1 zeller szár
- 1 hagyma
- 2 dl húsleves (kockából is lehet)
- 3 dkg szárított gomba
- 40 dkg paradicsom
- friss rozmaring
- 2 pohár vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkéket feldaraboljuk. A gombát 15 percre langyos vízbe áztatjuk, a zöldségeket finomra vágjuk. A gombát leszűrjük, és kézzel kifacsarjuk belőle a nedvességet. Lábasban 4 evőkanálnyi olívaolajat melegítünk, és a csirke darabjait 5 perc alatt megpirítjuk benne. Ráöntjük a bort, levesszük a lángot, és lassan pároljuk, amíg a bor elpárolog. Beletesszük a finomra vágott fokhagymát és rozmaringot, majd a sárgarépát, a hagymát, a zellert és a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5 percig főzzük. Felöntjük egy merőkanálnyi húslevessel, lefedjük, és kis lángon 20 percig főzzük. Ezután beletesszük a paradicsomot is. További 20 percig főzzük kis lángon, félig lefedve, és időről időre megkeverjük. Hozzáadunk még egy merőkanálnyi húslevest, és fedő nélkül még 10 percet főzzük. A petrezselymet felaprítjuk, és a megpuhult csirkére szórjuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és tálalótálra tesszük. Azonnal tálaljuk.
|