Karfiolkrém
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol 1 dl tejföl 1 db citrom olívaolaj 1 evőkanál mustár 1 fej vöröshagyma só bors őrölt szerecsendió 1 csokor zeller zöldje 1 csokor petrezselyem 8 szelet kenyér 1 kis fürt szőlő
Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós, citromos vízben, fedő nélkül megfőzzük, lecsepegtetjük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a mustárt.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. A zeller zöldjét, a pirított hagymát kevés olívaolajjal összeturmixoljuk, a karfiolkrémhez adjuk, melyet reszelt citromhéjjal és őrölt szerecsendióval ízesítünk, majd alaposan összekeverünk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd vastagon megkenjük a krémmel, tetejére egy-egy szem szőlőt teszünk díszítésként. |