Rakott palacsinta
Hozzávalók:
25 dkg túró 1 csokor kapor 3 evőkanál paradicsompüré 3 evőkanál parajpüré 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 2 dl tejszín só bors
Palacsintatésztához:
25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 dl olaj szódavíz só
Elkészítés:
A palacsintatésztát a szokásos módon elkészítjük, majd két részre osztjuk. Az egyikbe tesszük a paradicsompürét, a másikba pedig a parajpürét és a zúzott fokhagymát, majd kevés olajon kisütjük.
A túrót összekeverjük a tejszínnel, a tejföllel, a kaporral, majd kevés sóval, borssal ízesítjük. A palacsintákat egymás tetejére tesszük, közé egy-egy réteg kapros túrót kenünk, majd feltekerjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Tetejét apróra vágott kaporral meghintve tálaljuk. |